over Robert de Vries De fotowerken. I

 Veel mensen kennen mijn naam vooral als galeriehouder, v/a 1989 Schouten en de Vries/ eigentijdsekunst werd in korte tijd een begrip.  Vanaf 1993 ging ik door onder eigen naam Galerie Rob de Vries. Sinds een aantal jaren is het nu: rob de vries.projects, incidentele tentoonstellingen op het huis-adres. Ook is er een blog in de lucht, vragen aan kunstenaars en personen uit de kunstwereld. Wat minder bekend is dat ik jaren lang als kunstenaar werkzaam ben geweest, werken die ik maakte zijn te vinden in de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Frans Hals Museum, ook maakte ik monumentale werken in de buiten-ruimte van Haarlem. De laatste jaren is de fotografie mijn middel geworden, mijn werken zijn te vinden in de collectie van: Chabot-museum Rt, Frans Hals-museum Haarlem, Cobra-museum Amstelveen, LUMC Leiden, Paviljoens Almere, Rijksmuseum Twenthe, Armando collectie ( = Chabot Museum ) Shell Amsterdam, en waren te zien in: de Vishal Haarlem, Mu. Kranenburgh Bergen NH, Mu. voor Kunst en Historie/ Potsdam BRD, Architectuur Centrum Haarlem, Dreef-exposities Prov.NH. Haarlem.Super 8 film 12.00-12.03 uit de 70 er jaren, verblijfplaats: de collectie van EYE Amsterdam,  werden getoond in het Groninger-musem 1974 / Galerie Peccolo Livorno Italie /

Meer over fotografie zie vervolg: over Robert de Vries De fotowerken II


ps/. 1976 subsidie Amsterdams Fonds voor de Kunst. 1996 Basis stipendium WVC  2013 genomineerd voor de Olifant kunst en cultuurprijs H.D.  Curator. Was als kunstenaar lid van De Groep in Haarlem en van BBK 69, Bestuur Galerie Bond Nederland. ( Over de door mij ge-cureerde tentoonstellingen op locatie: zie elders op mijn blog ).


( in progress !! )