over Collages en Assemblages Dreef expositie Haarlem ( de tentoonstelling mag nog niet open )


 


  Carel Visser z.t. 1986


Het provinciaal bestuur van de provincie Noord-Holland nodigt u uit een bezoek te brengen – als de corona-regels dit toelaten – aan de nieuwe tentoonstelling in de reeks Dreef-exposities.
De expositie COLLAGES - ASSEMBLAGES is te zien van 14 januari tot en met 1 april 2022
in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 in Haarlem.

COLLAGES-ASSEMBLAGES

Na de uitvinding van het kubisme door Picasso en Braque rond 1907 volgde er 5 jaar later nog een vondst, die van de collage techniek en de daar uit voorkomende assemblage techniek, waarbij voorwerpen uit de realiteit een plaats kregen in een kunstwerk. Curator Rob de Vries ging op zoek naar de sporen van collages en assemblages in het werk van:

ARMAN, Armando, Carel Blotkamp, Guillaume Bijl, Eugène Brands, Sjoerd Buisman, Luciano Fabro, Risk Hazekamp, Henk Peeters, Tammo Schuringa, Piet Tuytel, Carel Visser, Kees Visser, Luuk Wilmering en Frans Zwartjes

Een speciaal voor de tentoonstelling geschreven tekst van drs. M. Piller is verkrijgbaar bij de tentoonstelling.

De tentoonstelling is open – als de coronaregels dit toelaten – van 14 januari tot en met 1 april 2022, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Houd hiervoor de website van de provincie Noord-Holland in de gaten.

Aan het einde van de 18de eeuw liet de Amsterdamse bankier Henry Hope aan de rand van de Haarlemmerhout het buitenverblijf ‘Welgelegen’ bouwen.
Het imposante gebouw was bedoeld om er de omvangrijke kunstverzameling van Hope in onder te brengen. Sinds 1930 dienen de grote museumvertrekken op de bel-etage als vergaderzalen voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. Op de begane grond (onder de Statenzaal) is een tentoonstellingsruimte waar onafgebroken exposities zijn te zien.

In de reeks Dreef Exposities wordt o.a. aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars en werk uit de kunstcollectie van het Provinciaal Bestuur. De tentoonstellingen zijn voor het publiek vrij toegankelijk op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De tentoonstelling is samengesteld en geproduceerd door Rob de Vries M0629088801.

Bezoekadres

Provinciehuis
‘Dreefexposities’
Dreef 3
2012 HR Haarlem
Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur Toegang gratis

301347